User Tools

Site Tools


sw:map:tavole

Tavole

Landsbyen Tavole i herredet Fayette er en ganske lille by med en 50-60 indbyggere i selve byen.

Byen blev stiftet for nogle hundrede år siden da stenbruddet af samme navn begynde at blive udnyttet. Da der kun er få stenbrud i hele lenet var det en oplagt forretningsmulighed og bruddet kørte da også med overskud i mange år. Med tiden blev sten importeret fra nabolenet Soller dog billigere og af mere konsistent levering så behovet for sten fra Tavole svandt ind, og de de sidste 50 år har der kun været sporadisk brudaktivitet der.
Da bruddet var aktivt var der også et brugbart pas over Khine floden få kilometer fra byen.
Siden har byen primært fungeret som samlingssted og handelsplads for de lokale bønder, men landsbyen har desværre de sidste mange har stået temmelig stille, siden en flok eventyrer brændte byens kro og butik ned i 6056. I dag har byens rigeste familie ledet af George Heim overtaget hvervet med at agere butik når man ikke tager til Gaillot for at handle der, da denne by har en regulær butikskro med tilhørende marked.

Befolkningen i og omkring landsbyen lever i dag primært af dyrehold og til dels agerbrug, enkelte har har en biindtægt fra salg af brudte sten når en køber viser sig fra tid til anden.
En Saralinsk købmand ved navn Emmerich Gutheil har på det seneste været forbi landsbyen og købe stenprøver af flere gange. Han har også haft et hold prospekters forbi og inspicere bruddet for nyligt.


sw/map/tavole.txt · Last modified: 2018/04/25 11:54 by gm